Energie Coöperatie Sittard-Geleen
 

Onze wind - Onze energie

We gaan zelf windenergie opwekken in Sittard-Geleen!

De Energie Coöperatie wil in samenwerking met de Coöperatie Zuidenwind (www.zuidenwind.org) een windpark van waarschijnlijk 3 windturbines bouwen en beheren in de gemeente Sittard-Geleen. Hiermee gaan we ruim 30 GWh per jaar opwekken, dat is goed voor 8.500 huishoudens en 15.000 ton minder CO2 emissie per jaar!

We willen hier nadrukkelijk de omgeving bij betrekken: samen met de omwonenden stemmen we af waar de molens het beste kunnen komen, met respect voor mens en natuur. Een deel van de opbrengst besteden we aan leefbaarheidsprojecten in de omgeving. Bovendien kan iedereen lid worden van onze coöperatie, en met ons ondernemen in windenergie.

We hebben een informatieavond over ons windenergieproject gehouden op woensdag 16 december. De onderwerpen waren hoe een windmolen tot stand komt, van planning tot inbedrijfname, welke rol de coöperatie, haar leden en omwonenden hierin hebben, en wat een coöperatief windpark oplevert voor de leden van de coöperatie en de omgeving. In verband met de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus was deze avond volledig digitaal, maar we zijn blij dat we toch bijna 60 mensen hebben kunnen bereiken op deze manier. U kunt de livestream en de presentaties van de informatieavond terugvinden op deze pagina.

Uitnodiging informatieavond
Onze wind 16 december.pdf (260.32KB)
Uitnodiging informatieavond
Onze wind 16 december.pdf (260.32KB)

 

In de media: